Bouwkundige keuring Almere Stad

Bouwkundige keuring Almere Stad

Bouwkundige keuring Almere Stad is continue bezig met bouwinspectie in Almere in het algemeen. Deze pagina geeft informatie over een bouwkeuring in Almere Stad.bouwkundige keuring almere stad

In Almere Stad hebben wij vandaag opdracht gekregen een nette bungalow geschakelde woning aan de Csardasstraat te mogen inspecteren in opdracht van de nieuwe trotse eigenaar.

De woning verkeerd in zeer bijzonder goede staat in het algemeen. Woning is gebouwd in de jaren tachtig maar is keurig bijgehouden.

Bouwkundige keuring Almere Stad: Gevels voor- en zijkant

Gevels:
Voor- en zijgevels:

Wij zijn begonnen met meting uit te voeren aan het voegwerk, inspectie met laser op waterpassing voor het metselwerk. Dit was allemaal prima in orde. Ook de buiteninstallatie is veilig door ons bevonden.

Bouwkundige keuring Almere Stad: Hang- en sluitwerk

Ramen en kozijnen:

Kozijnen vertonen geen enkele houtrot, hang- en sluitwerk voldoet aan het bouwbesluit, aantal sterren is minimaal 2 en heeft een politie keurmerk. Ramen hebben allemaal hoog rendement glas.

Schilderwerk:

Schilderwerk zag er netjes uit. Vochtmeting aan het houtwerk gaf aan dat het allemaal binnen het toegestane percentage ligt. Aan het schilderwerk was te merken dat dit niet geschilderd was met een bouwmarkt verf. De wijze waarop een en ander was geschilderd liet een stukje vakwerk zien.

Bouwkundige keuring Almere Stad: Achtergevel

Achtergevel:

Zowel de openslaande deuren als de vaste ramen en het glas voldoen aan het bouwbesluit.

Waterkeringen zijn overal aanwezig aan de onderkant kozijnen. Ventilaties en stootvoegen in het metselwerk zijn keurig uitgevoerd.

Dak inspectie:

Dak was goed toegankelijk, hetgeen prettig is in verband met eventueel onderhoud en/of een bouwkundige keuring. Dus voor ons was het ook te doen om een dak inspectie uit te voeren.

Bitumineuze dakbedekking ziet er nog steeds keurig uit, afgewerkt met grindlaag om extra belastingkracht te kunnen opvangen.

Bouwkundige keuring Almere Stad: Dakbedekking

Boven op het dak: de bijzonder hoge kozijnen, die geleidelijk aan doorlopen boven op het dak, zijn afgewerkt met kunststof beplating, waterkering en vochtmaatregelen, zijn op de juiste manier aangebracht. De dakbedekking vertoont geen vochtopname en/of scheuren en potentiële lekpunten.

Keuken:

Aan de binnenzijde van de keuken zijn de, nog bijna als nieuwe apparaten, op hun werking getest.

Ventilatievoorziening in de keuken met een hoog vermogen is werkend. De installatie is goedgekeurd en de keuken verkeerd in bijzonder goede staat.

De mooie grote wandtegels zien er netjes uit, zowel het tegel- als voegwerk. Er was geen sprake van vochtopname in de keuken of een ventilatieprobleem.

Bouwkundige keuring Almere Stad: Meterkast check

Meterkast:

Normen meterkast: Aparte groepen zijn duidelijk aangegeven voor de droger en de wasmachine, welke in een aparte ruimte zijn geïnstalleerd en de ventilatievoorzieningen hiervoor zijn al getroffen.

De rest van de groepen zijn verdeeld over de woning op een logische wijze. Aparte groep voor de buiteninstallatie is gemaakt.

Bouwkundige keuring Almere stad: Toiletruimte

Toiletruimte:

Af- en aanvoer zijn op werking getest en akkoord bevonden.

Badkamer:

Badkamer dient altijd goed geventileerd te zijn in verband met vochtproblematiek. De douche is goed gekit, geen schimmels, ventilatie is prima in orde. Aarding is akkoord bevonden in de natte ruimte.

Binnenwanden:

Ook de binnenwanden en stabiliteitsvoorzieningen zijn door onze bouwkundig inspecteur goed bevonden.

Fundering:

Fundering rust op palen en akkoord door ons bevonden. Paalrot is niet aanwezig.

Stabiliteit:

Stabiliteitsvoorzieningen zijn prima in orde en zijn ook door onze bouwkundige inspecteur akkoord bevonden.

Bouwkundige keuring Almere Stad

Het voordeel bij een bouwkundige keuring Almere

  1. U weet direct waar u aan toe bent. Dus na inspectie wordt aan u een en ander uitgelegd en indien nodig, wordt een prijsadvies uitgebracht.
  2. Alles wordt letterlijk en figuurlijk geïnspecteerd. Zelfs meer dan een officiële NHG keuring eis. NHG bouwkundige keuring voldoet zonder installatie check door een bouwkundige inspecteur. Wij hebben helicopterview en de ervaring, opleiding zowel met bouwkundig gedeelte, installatie gedeelte, constructief gedeelte. Deze pluspunten maken ons bijzonder ten opzichte van collega-bedrijven.

Uiteindelijk  hoeft u niet geen bouwkundige keuring te laten uitvoeren omdat de bank of geldverstrekker dit eist.

U koopt niet iedere dag een woning/huis of winkelpand. Dus neem een bouwkundig keuringsrapport als een eis op in een koopcontract. Daar kan je veel ellende achteraf mee besparen en heb jij op safe gespeeld.
Bij vragen over een bouwkundige keuring Almere Stad, laat het ons weten.